Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016 19:51
Δήμος Αχαρνών

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ": Ο ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ

Δελτίο Τύπου

Για τους περισσότερους η λέξη προϋπολογισμός ίσως δεν σημαίνει πολλά. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, ο προϋπολογισμός ενός δήμου είναι το ένα και το κυρίως απαραίτητο εργαλείο, για να υλοποιούνται όλες οι δράσεις που απευθύνονται στους δημότες. Με απλά λόγια δεν μπορεί πλέον να υλοποιηθεί τίποτα έως ότουκαι αν τελικά εγκριθείαπό την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο προϋπολογισμός του 2016. Φτάσαμε ήδη στο Απρίλιο. Οι μόνες πληρωμές που μπορούν να υλοποιούνται στο εξής είναι οι μισθοί των υπαλλήλων και οι πληρωμές ορισμένων πολύ βασικών προμηθειών.

Παρά το γεγονός ότιείχαμε επισταμένως τονίσει τον Δεκέμβριο, πριν 4 μήνες,ότι δεν έχει νόημα η ψήφιση του προϋπολογισμού με τον τρόπο που τον προωθούσε η Δημοτική Αρχή, δεν εισακουστήκαμε. Η αλαζονεία περίσσεψε. Και τώρα ο προϋπολογισμός επιστράφηκε χωρίς έγκριση.

Δεν παραβλέπουμε βεβαίως, ότι για αυτή την εξέλιξη υπάρχουν ορισμένες αντικειμενικές δυσκολίες που δεν κατάφερε να υπερβεί η Δημοτική Αρχή. Αν κάτι καταγγέλλουμε είναι ηπρωτοφανής αδράνειαπου έχει επιδείξει η Διοικούσα Παράταξη του κ. Κασσαβού, προς την κατεύθυνση επίλυσης του θέματος. Αντί να στραφεί στην αναζήτηση λύσεων με ορθούς τρόπους, αναμένει από το Δεκέμβριο κυβερνητική λύση, η οποία δεν έχει έρθει.

Προκύπτουν βασικά ερωτήματα. Γιατί η Δημοτική αδράνησε όλο αυτό το διάστημα; Η εν πάσει περιπτώσει ποιες ενέργειες έγιναν από τη στενή ομάδα διοίκησης αλλά ουδείς τις γνωρίζει στο υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο ; Πως προτίθεται να ανατρέψει η Διοίκηση του Δήμου τη δημιουργηθείσα κατάσταση στο επόμενο διάστημα;

Δυστυχώς, για τους γνωρίζοντες, είναι αντιληπτό ότι ο προϋπολογισμόςγίνεται εργαλείο μικροπολιτικών χειρισμών στο εσωτερικό της διοίκησης, αντί να γίνεται εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ