Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2016 18:00
Δήμος Αχαρνών

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΦΘΟΡΑΣ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ "ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ", ΤΟΝΙΖΕΙ Ο Σ. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Η "Νοσταλγία της Μάνας" έπεσε πρώτη...

Ένα δυσάρεστο θέαμα περίμενε όσους επισκέφτηκαν το "Πάρκο των Ψυχών" (δείτε εδώ την συνέντευξη) τις τελευταίες ημέρες καθώς το ένα από τα 20 γλυπτά βρισκόταν πεσμένο στο έδαφος. Για την ακρίβεια, το έργο σε αυτή την κατάσταση, εντόπισε πρώτη η κα Άννα Μαρινάκη, παλιά δημότισσα Αχαρνών.

Το γλυπτό ονομάζετε "Η Νοσταλγία της Μάνας" και υπέστη μεγάλη ζημιά λόγω κακής συντήρησης... Η υγρασία, οι τερμίτες και το σαράκι έκανα σταδιακά τη δουλειά τους και ήταν θέμα χρόνου το γλυπτό να αποκοπεί από τον κορμό του.

Είναι απορίας άξιον γιατί ο δήμος Αχαρνών δεν προστάτεψε το συγκεκριμένο Πάρκο με την σωστή συντήρηση του, εξάλλου ήταν και η μόνη επιθυμία του καλλιτέχνη, Σπυρίδωνα Ντασιώτη, ο οποίος δημιούργησε το συγκεκριμένο πάρκο αφιλοκερδώςκαι με την μεγάλη βοήθεια του Φορέα προστασίας εθνικού δρυμού Πάρνηθας ,του ΣΥΝΠΑ και του Δασαρχείου που έδωσε την άδεια.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δημιουργό του Πάρκου δήλωσε "Το γλυπτό έπεσε από φυσική φθορά (υγρασία-τερμίτες-σαράκιι). Ως δημιουργός του έργου ήθελα να επαναφέρω στη μνήμη από τη λήθη του παρελθόντος την ιστορικότητα του σημείου. Στα χρόνια που πέρασαν είχαν την ελπίδα να συντηρούνταν ... Δεν θεωρώ κανέναν υπεύθυνο, η φθορά έτσι και αλλιώς είναι δυστυχώς , ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής μας..!!!!"

Ωστόσο, ακόμα δεν είναι αργά για την Δημοτική Αρχή να πράξει τα αυτονόητα αναλαμβάνοντας την συντήρηση του Πάρκου των ψυχών το οποίο αποτελεί κόσμημα για τον δήμο μας, γιατί είναι κρίμα να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα γλυπτά την μοίρα του πρώτου!

Ο Σ. Ντασιώτης όταν δημιουργούσε τα έργα του, το2012

Φωτογραφίες:Anna Marinaki

Κείμενο: Άννα Σιρινίδου

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ