Παρασκευή, 20 Μάιος 2016 20:37
Δήμος Αχαρνών

Ο ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ ΣΤΟ 1Ο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Μία πραγματική έκπληξη συνάντησαν οι ποδοσφαιριστές του ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΥ το πρωί της Πέμπτης 19/05. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών ο Αρχηγός της ομάδας Στάθης Μωυσιάδης και οι ποδοσφαιριστές Αλέξης Χριστόπουλος, Θανάσης Παπατόλιος και Κώστας Παπαδόπουλος συνοδευόμενοι από την Υπεύθυνη Τύπου Κατερίνα Παπασταματίου έδωσαν συνέντευξη στους μαθητές για την εφημερίδα που θα κυκλοφορήσουν σε λίγες ημέρες με τις δράσεις τους.

Τα αγόρια των μεγάλων τάξεων είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν όλα όσα ήθελαν τους παίκτες τόσο για τον ΑΧΑΡΝΑΪΚΟ, όσο και για το άθλημα του ποδοσφαίρου, τον τρόπο ζωής ενός ποδοσφαιριστή, τις καθημερινές του συνήθειες, αλλά και τα συναισθήματα μετά από μία νίκη ή μία ήττα. Μετά την συνέντευξη όλοι μαζί έπαιξαν ποδόσφαιρο στην αυλή του σχολείου με τις δύο ομάδες να δίνουν τα χέρια στο τέλος του αγώνα αφού μοναδικός νικητής ήταν τα όλα τα παιδιά!

Η επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Αχαρνών δεν ήταν όπως όλες οι άλλες επισκέψεις, καθώς οι μικροί μας φίλοι κατάφεραν να μας δώσουν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής! Στο 1ο Ειδικό Σχολείο πραγματοποιείται μία σπουδαία δουλειά από τους Εκπαιδευτικούς, αφού στα πλαίσια λειτουργίας του εξασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες περιβάλλοντος, σχεδιάζονται εξατομικευμένα προγράμματα και χρησιμοποιούνται τα απαραίτητα υλικά, μέθοδοι και στρατηγικές, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι αποτελεσματική σε παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σ’ αυτό το σχολείο αναγνωρίζεται η διαφορετικότητα ως δικαίωμα και ως στοιχείο διάκρισης από τα άλλα άτομα, χωρίς αυτό να σημαίνει μειονεξία.

Οι παίκτες του ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΥ έφυγαν από το 1ο Ειδικό Σχολείο γεμάτοι από αγάπη, αγκαλιές, φιλιά και αθώα βλέμματα γεμάτα όρεξη για ζωή.

Η ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ δεσμεύεται πως θα ανανεώσει το ραντεβού της με τους νέους της φίλους και πολύ σύντομα θα βρεθούν ξανά όλοι μαζί αυτή την φορά στο γήπεδο!

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ