Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 11:40
Δήμος Αχαρνών

Σ. ΝΤΟΥΡΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Στο acharnes-news.gr, μίλησε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, μετά και τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις στην δημοτική παράταξη "Για την Πόλη μας".
 


Καταρχήν κ. Δήμαρχε οι εξελίξεις ήταν αναμφισβήτητα καταιγιστικές. Είχαμε συνολικά έξι παραιτήσεις από την παράταξη, από άτομα τα οποία μάλιστα ήταν και πολύ κοντά σας. Ποια είναι τα συναισθήματά σας για αυτή τους την κίνηση;
 

Όταν έχεις ανθρώπους, που τους έχεις εμπιστευτεί, τους έχεις ανοίξει την καρδιά σου, είναι τα δικά σου παιδιά και ξαφνικά τους βρίσκεις απέναντι... δεν είναι καθόλου ευχάριστο.. Η «μπέσα» είναι μεγάλο πράγμα γι’ αυτό εκτιμώ πως δε θα πάνε καλά αυτά τα παιδιά. Αν μου έλεγε κάποιος από αυτούς, δήμαρχε δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που διοικείς το δήμο, θα έλεγα εντάξει.

 

Δήμαρχε εσείς από την πλευρά σας έχετε παραδεχτεί ότι έχουν γίνει λάθη, παραλείψεις . Θεωρείτε ότι η φυγή τους από την παράταξη έχει να κάνει με την αποποίηση ευθυνών;
 

Καταρχήν δεν υπάρχει άνθρωπος που δουλεύει και δεν έχει κάνει κάποιο λάθος. Όταν δεν δουλεύεις είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνεις κανένα λάθος, όταν δουλεύεις είναι σίγουρο ότι θα κάνεις λάθος. Άρα λοιπόν υπό αυτή την έννοια του λάθους, αναλαμβάνω την ευθύνη για λάθη τα οποία έχουν γίνει και δεν τα ρίχνω σε άλλους. Ποτέ. Τα αναλαμβάνω εγώ ακόμα και αυτά τα οποία δεν μου αναλογούν. Ακόμα κι αυτά για τα οποία έγιναν λάθη είτε επειδή δεν μου το είπαν είτε γιατί δεν το κατάλαβα, τα αναλαμβάνω. Είναι όμως διαφορετικό να κάνεις ένα λάθος και διαφορετικό να κάνεις εσκεμμένες ενέργειες. Εσείς έχετε δει ποτέ αυτούς τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν καμία ευθύνη ποτέ για το οτιδήποτε; Μα πείτε μου ανέλαβαν ποτέ την ευθύνη για οτιδήποτε; Αν το ξέρετε να μου το πείτε κι εμένα...

 

Φαινόταν ωστόσο ότι κάποιοι τελικά οικειοποιήθηκαν καταστάσεις προκειμένου να αυτοπροβληθούν. Για παράδειγμα το Φεστιβάλ, ήταν πολλά τα στελέχη τα οποία προβλήθηκαν μέσα από αυτό. Ποια είναι η δική σας άποψη;
 

Θα σας πω, πως, οποιαδήποτε εκδήλωση γίνεται, απευθύνεται στην πόλη, στους δημότες, στα παιδιά. Είναι γεγονός πως οι εκδηλώσεις στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στους άμεσους ειδικούς συνεργάτες μου. Έτσι έγινε και με την τελευταία μεγάλη επιτυχία μας τις Νύχτες Πολιτισμού.

Στην κυριολεξία τους είχα παραχωρήσει από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο προκειμένου το Φεστιβάλ αυτό να έχει επιτυχία όπως και έγινε.

Δυστυχώς κάποιοι καπηλεύτηκαν τόσο τους συνεργάτες μου όσο και την προβολή που είχαν από τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Υπήρξαν κάποιες μικροαντιρρήσεις στο πώς θα γίνει το Φεστιβάλ οι οποίες μετά από παρεμβάσεις μου κάμφθηκαν. Αλλά είναι κανένας από αυτούς που ήρθαν ή από αυτούς που δεν ήρθαν που δεν ξέρει πώς έγινε το Φεστιβάλ; Που δεν απευθύνθηκε στο γραφείο μου για να μάθει για το Φεστιβάλ.
 

Να πάμε λίγο στην παραίτηση της κ. Ε. Παντελιά, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε, δεν συμπαρατάχθηκε με τους υπόλοιπους . Το παράπονό της είναι ότι αφέθηκε μόνη της. Τι έχετε να απαντήσετε σε αυτό;
 

Η Εύη είναι ένα καλό παιδί καταρχήν, έχει όνειρα για τη ζωή της. Είναι επιτυχημένη, σπούδασε και τελείωσε πολύ γρήγορα, προκειμένου να βρει δουλειά, έδωσε εξετάσεις και πέρασε επιτυχώς στο Λιμενικό Σώμα. Όλα αυτά δείχνουν ότι το παιδί είναι και επιμελές αλλά είναι και καλή. Μπορώ να πω το εξής, ότι στην πολιτική μερικά πράγματα δεν μπορούσε να τα διαχειριστεί, δεν τα καταλάβαινε πώς γίνονται. Δηλαδή ναι θέλω κι εγώ ο Δήμος Αχαρνών να γίνει Παρίσι μέσα σε μία τετραετία. Αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Εγώ θέλω να πω το εξής, ότι σε μία πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία που εκλεγήκαμε εμείς, αυτό το οποίο κάνουμε είναι πάρα πολύ. Και δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε πάντοντε γύρω- γύρω από τη γειτονιά μας. Δηλαδή εμείς κάναμε πολλά χιλιόμετρα αποχέτευση. Είναι 5 εκ. ευρώ στους Θρακομακεδόνες, 3 εκ. ευρώ περίπου στο Πανόραμα, στην Αγία Παρασκευή, στην Αγριλέζα, είναι στο Μεσονύχι. Έγινε αρκετό έργο. Δεν μπόρεσε να γίνει μέχρι σήμερα στη Λυκότρυπα, γιατί στην Λυκότρυπα υπάρχουν δρόμοι κλειστοί τους οποίους οι κάτοικοι έχουν κλείσει και δεν ανοίγουν για να περάσει το δίκτυο. Το έργο ως έργο είναι επιλέξιμο. Όμως ήρθαν και έκαναν αυτοψία οι άνθρωποι του ΕΣΠΑ και μας είπαν δεν μπορούμε να το επιλέξουμε εν τέλει γιατί είναι κλειστοί οι δρόμοι. Πείτε τους να γκρεμίσουν τα παράνομα και θα το κάνουμε. Τους το είπαμε, δεν τα γκρεμίζουν. Δεν φταίει ο δήμος σε αυτό, φταίνει οι ίδιοι που ζουν εκεί μέσα. Και θα μου πείτε τι φταίνε αυτοί οι οποίοι επιθυμούν να γίνει το έργο επειδή κάποιος δεν θέλει να ανοίξει το δρόμο. Καμία αντίρρηση αλλά ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι πώς θα τον πείσουμε. Όχι να επιρρίπτουμε ευθύνες στο δήμο επειδή δεν γίνεται η αποχέτευση. Αυτό λοιπόν μπορεί να είναι ένα παράπονο στην Εύη. Δεν ξέρω αν θέλει κάποια στιγμή να το συζητήσουμε. Κάνουμε κάποια πράγματα σε αυτή τη γειτονιά και οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι για όλο το δήμο Αχαρνών, δεν μπορούμε να επικεντρωνόμαστε στη γειτονιά μας. Πρέπει να το βλέπουμε ολόκληρο και με αυτό τον τρόπο να το αντιμετωπίζουμε.

 

Κύριε Δήμαρχε, υπάρχουν πολλοί οι οποίοι μέσα από συγκεκριμένους φορείς , ενώσεις συλλόγους, ασκούν αντιπολίτευση.

Εμένα δεν με σοκάρει η αντιπολίτευση, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει. Και βοηθάει. Αλλά πρέπει να είναι επικοδομητική. Δηλαδή πρέπει η αντιπολίτευση να έχει θέσεις, όχι μόνο αντιθέσεις. Αυτό είναι που πρέπει να φιλοσοφήσουμε όλοι μας. Δεν πρέπει να εκφράζεις την αντιπολιτευτική σου διάθεση, πρέπει να εκφράζεις θέση, όχι γενικολογίες. Διαπιστώσεις υπάρχουν αλλά όταν εμείς αναλάβαμε το δήμο και είχαμε π.χ. όλα τα έργα των Θρακομακεδόνων κλειστά, όλα με διακοπή εργασιών, για να ανοίξουν πάλι θέλουν μία τεράστια διαδικασία. Το ίδιο συνέβη και με τις Αχαρνές, έργα οδοποιίας, έργα πολλά, τα οποία είναι κλειστά. Η εργολαβία λοιπόν δεν ανοίγει με πολύ εύκολο τρόπο. Βέβαια ήταν απροετοίμαστη η πόλη να κάνει αυτά τα έργα από οικονομικής πλευράς. Αυτή είναι η αλήθεια. Άρα λοιπόν πρέπει να το δούμε με ευρύτητα πνεύματος και να αναγνωρίζουμε και τα όσα γίνονταιν και είναι πέρα από τις κοινές δυνάμεις.
 

Να πάμε στο θέμα του κ. Βρεττού, πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών. Πώς εξηγείται τη συμπεριφορά του απέναντι σας;

Νομίζω πως αν ανατρέξετε στις δηλώσεις του παιδιού θα δείτε πως δεν μπορείς να βασιστείς στα λεγόμενά του. Την Τρίτη δήλωνε πως δεν μπορώ να πουλήσω τα παιδιά του φροντιστηρίου κατ' επέκταση δεν μπορώ να «πουλήσω» εσένα. Εγώ πραγματικά του είπα «μπράβο» και σε αυτόν και στον πατέρα του για το ήθος του. Σαρανταοκτώ ώρες αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος δηλώνει υποψήφιος δήμαρχος χωρίς καμία ενδιάμεση ενημέρωση. Δεν έχω τίποτα άλλο να σχολιάσω. Η ιστορία… η πόλη θα τους κρίνει.
 

Ο κ. Κοπαλάς ανέφερε ότι δεν υπήρξε συνοχή στην παράταξη και ότι βρήκαν κλειστές τις πόρτες; Τι του απαντάτε;

Εγώ θα σου πω το εξής απλό. Μάλλον εκείνος δεν κατάλαβε ότι ήταν μέσα στην παράταξη. Ειδικά ο Κοπαλάς δεν μπορεί ισχυρίζεται κάτι τέτοιο από την στιγμή που προβλήθηκε τόσο πολύ μέσα από όλες τις εκδηλώσεις του δήμου ενώ ο ίδιος παραθέριζε.

Πίστευα πως διέθετε ισχυρότερη βούληση αλλά μάλλον οι συγγενικές σχέσεις υπερίσχυσαν.
 

Κύριε δήμαρχε, υπάρχει μία ανοιχτή αντιπαράθεση με την Ένωση Γονέων . Αρνηθήκατε συνάντηση με την Ένωση σύμφωνα με τα όσα λένε τα μέλη της. Τι ακριβώς συμβαίνει με την Ένωση Γονέων;

Η Ένωση Γονέων ήρθε μια μέρα ζήτησε να δοει τον δήμαρχο, τους ρώτησαν οι υπάλληλοι ποια μέρα θα επιθυμούσαν να συναντηθούμε είπαν σε καμία βδομάδα. Εγώ όμως έτυχε στο μεταξύ να λείπω. Εδώ έχουμε 170.000 κατοίκους, έχουμε 30-40 συλλόγους και 107 σχολικές μονάδες. Η ένωση Γονέων αν ήθελε κάτι βιαστικό έχει το τηλέφωνο μου θα μπορούσαν να με καλέσουν. Δεν είπαν ότι θέλουν κάτι επείγον για να κανονίσουμε τη συνάντηση αυθημερόν. Βλέπω πολύ κόσμο αυθημερόν, όπως συνέβη και με το “Δέντρο Ζωής”. Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Συρίγος και κανονίσαμε συνάντηση, ήταν ένα πολύ δυνατό ζήτημα και ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μας σε αυτή την προσπάθεια.
 

Δήμαρχε υπάρχουν παράπονα για επισκευές και συντηρήσεις που δεν έχουν γίνει. Γιατί οι επισκευές έγιναν ενώ είχαν ξεκινήσει τα σχολεία και όχι νωρίτερα;

Μα στα σχολεία για να μπορέσουν να γίνουν επισκευές πρέπει να είναι ανοιχτά. Επειδή εγώ έχω φύγει πολλά χρόνια από το σχολείο, έχω την εντύπωση ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα σχολεία είναι κλειστά. Και ανοίγουν εκ περιτροπής μία φορά την εβδομάδα. Έχω την εντύπωση ότι για τα σχολεία είναι περίοδος διακοπών. Μετά ότι είχαν κάνει τον Ιούνιο και τον Μάιο από επισκευές και βαψίματα, τα ξανακάναμε τον Σεπτέμβριο διότι όλα τα χάλασαν. Είχαν γράψει συνθήματα. Ο Δήμος Αχαρνών λοιπόν πήρε εργάτες, προκειμένου να κάνουν αυτές τις δουλειές για το δήμο αυτή τη στιγμή. Δεν είναι λοιπόν έτσι όπως το λέει η Ένωση. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε στο σχολείο όταν αυτό είναι κλειστό. Έχετε υπόψη σας ότι το σχολείο ότι κουμάντο στο σχολείο κάνουν μόνο οι καθηγητές. Δεν μπορούν λοιπόν να βάψουν το σχολείο γιατί καμιά φορά. Μετά δεν μπορείς να δουλέψεις μέσα στο ένα δύωρο που είναι ανοιχτά τα σχολεία. Δεύτερον δεν υπάρχει κανείς στα σχολεία το καλοκαίρι για να ανοίξουν οι αίθουσες και να αερίζονται. Άρα λοιπόν δεν είναι έτσι τα πράγματα.
 

Κ. Δήμαρχε, σας κατηγορούν για «πασαλείματα» στα σχολεία. Δεν έγιναν λένε συντηρήσεις αλλά προσπάθησατε να επιλύσετε μόνο τα άμεσα προβλήματα.
 

Ζούμε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της Ελλάδας, υπάρχουν αστυνομικά αυτοκίνητα που κυνηγούν απατεώνες και παραβατικούς και δεν έχουν λάστιχα και κινδυνεύουν τα παιδιά αυτά να σκοτωθούν. Εννοείται ότι όταν το σχολείο, οι σχολικές μονάδες λειτουργούσαν με 190.000 ευρώ το τρίμηνο και σήμερα προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με 130.000 υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αυτή η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Επίσης όταν είχαμε περισσότερη ΣΑΤΑ και τώρα έχουμε το 50% της ΣΑΤΑ, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο δήμος. Τα πασαλείματα που λένε είναι η δική τους άποψη αλλά εμείς που ερχόμαστε σε επαφή με όλα τα σχολεία του δήμου αλλά και με πολλούς δημάρχους στους γύρω δήμους και ειδικά όταν έχουμε συνέδρια, συμβούλια κλπ, εκεί καταλαβαίνουμε ότι είμαστε σε πολύ καλή φάση.

Ας μην πάρουμε σαν όμορο δήμο το Ζεφύρι ας πάρουμε την Κηφισιά ε ακόμα και εκεί η κατάσταση είναι χειρότερη. Φταίει ο δήμος στο ότι πρέπει να γίνει διαγωνισμός για τα πετρέλαια; Βεβαίως και πρέπει να γίνει διαγωνισμός, όμως πρέπει να γίνει διεθνής. Είναι πολλά χρήματα και γίνεται διεθνής διαγωνισμός.

Όταν γίνεται διαγωνισμός διεθνής, δεν υπάρχουν αστοχίες; Και όταν τους ζητάς μία εγγυητική επιστολή σε κοιτάζουν σαν να είσαι τρελός. Άρα λοιπόν αυτή είναι μια αδικία. Έτσι λοιπόν η Ένωση Γονέων αδικεί και τον εαυτό της και αδικεί και το δήμο. Διότι ο Δήμος διανύει μία δύσκολη περίοδο. Δεν φταίμε εμείς που βρέθηκε σε αυτή τη δεινή κατάσταση ο δήμος.
 

Τι γίνεται με τα έσοδα των κυλικείων; Αληθεύει ότι δεν έχουν περαστεί στον ετήσιο απολογισμό των σχολείων;

Εγώ ξέρω ότι τα έσοδα από τα κυλικεία πηγαίνουν κατευθείαν στα σχολεία… Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα έσοδα από τα κυλικεία έχουν περαστεί σε διαφορετικό κωδικό εσόδων.
 

Κύριε Ντούρο, κατηγορηθήκατε επίσης για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων της οδού Κύπρου. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για ένα προεκλογικό τρικ. Τι έχετε να πείτε γι αυτό;

Καταρχήν ας ήταν κι άλλοι δήμαρχοι που να είχαν κάνει ένα πετραδάκι την τετραετία. Αυτό το πετραδάκι θα ήταν μία πολύ μεγάλη εξέλιξη αλλά κανείς δεν το έκανε. Εγώ απειλούμαι συνέχεια, απειλήθηκα. Πετούν στο σπίτι μου διάφορα αντικείμενα από σκουπίδια μέχρι δεν θέλω να πω τι άλλο. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε. Ο κόσμος πανηγυρίζει γι αυτό που έγινε γιατί καταρχήν αυτή τη στιγμή οι ΡΟΜΑ βρίσκονται σε καταστολή. Αν τους δεις κάνουν μία πολύ πιο ήσυχη διαβίωση από αυτή που έκαναν. Εμείς καταθέσαμε το φάκελο και περιμένουμε να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής της αναστολής. Δεν έχουμε σταματήσει.

 

Υπήρξε κάποια μέριμνα ως προς το που θα μεταφερθουν από το δήμο; Θεωρείτε καταρχήν ότι θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα;

Δεν μπορεί να υπάρχει μέριμνα και γιατί να υπάρχει; Πολλοί από αυτούς όχι όλοι είναι σε καταπατημένα οικόπεδα. Εμείς μεταφέραμε τις οικοσυσκευές αυτών των ανθρώπων σε σπίτια κανονικά που έμπαιναν μέσα με κλειδί, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είχανε σπίτι. Και κάθονταν εδώ για ποιο λόγο; Επειδή εδώ είναι η «αγορά»;
 

Κύριε δήμαρχε, καταυλισμός ΚΑΠΟΤΑ, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ενέργειες για την διάλυση του καταυλισμού; Είστε κατά της παραμονής του από όσο γνωρίζουμε…
 

Φυσικά και είμαι κατά της παραμονής του. Ίσως και ο ένας από αυτούς που έφυγαν, μπορεί και δύο, η αφορμή η ανυπόστατη, άλλο αν του είχα πάρει τις αρμοδιότητες όταν ήταν αντιδήμαρχος, η μία διαφωνία που προέκυψε ήταν η εμμονή μου να διαλυθεί το ΚΑΠΟΤΑ και η εμμονή του να μη διαλυθεί γιατί εκεί είναι οικογενειάρχες άνθρωποι όπως υποστηρίζει. Δυστυχώς αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο το κράτος έχει χάσει την αξιοπιστία του. Δηλαδή αυτός είναι ένας χώρος που ανήκει στο στρατό, έχουμε βάλει μέσα σπίτια τα οποία είναι για τους σεισμόπληκτους και τα χρησιμοποιούν παραβατικοί οι οποίοι μένουν εκεί. Δηλαδή αυτό πραγματικά αφορά το Κράτος, βεβαίως και εμάς, αλλά η απομάκρυνση αφορά το Κράτος, και είναι αρμοδιόδιότητα του Κράτους εκατό τα εκατό. Μα η Ελλάδα έφτασε σε αυτό το σημείο όπως είναι το σημερινό γιατί υπάρχουν πάρα πολλές παραλείψεις. Και μία από αυτές τις παραλήψεις είναι και αυτό.

 

Για την Αμυγδαλέζα, γίνονται κινήσεις για να απομακρυνθεί ο χώρος συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών;
 

Καταρχήν 22 Οκτωβρίου εκδικάστηκε η υπόθεση, συγκεκριμένα έχουμε υποβάλλει αίτηση για έξωση από την Αμυγδαλέζα. Και εκεί το δημόσιο επειδή έχουμε δίκιο και δεν έχει κανένα λόγο για να μείνει εκεί ζητήθηκε αναβολή. Και την πήρε για τον Ιανουάριο του 2014. Εμείς έχουμε κάνει αγωγή έξωσης.

 

Σαν πολίτης αυτού του δήμου, ποιες πιστεύετε εσείς ότι είναι οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει;

Υπάρχουν ελλείψεις στις υποδομές, μία από τις μεγαλύτερες ελλείψεις είναι τα όμβρια. Όμως είναι παραλήψεις οι οποίες τείνουν να εξαληφθούν. Δηλαδή ενώ ο Κηφισός διευθετήθηκε το 2001, και θα έπρεπε να έχει συνταχθεί μελέτη γιατί ο δήμος Αχαρνών είναι ένας μεγάλος δήμος. Δεν συντάχθηκε μελέτη και αποτέλεσμα ήταν να μην γίνουν μεγάλα έργα για τα όμβρια ή να γίνουν μικρά έργα για τα όμβρια μέχρι το 2011. Από το 2011 και μετά εμείς συντάξαμε τις μελέτες και έχουμε αυτή τη στιγμή δύο μελέτες, μία για την Καραμανλή και μία για το κέντρο τις οποίες έχουμε καταθέσει προς έγκριση στο ΕΣΠΑ. Είναι αν θυμάμαι καλά έργα 27 εκ. ευρώ, και είναι ένα έργο το οποίο όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να το κάνει ο δήμος μόνος του. Ο δήμος έχει καταντήσει να είναι πάρα πολύ φτωχός. Λοιπόν αυτή είναι η αλήθεια. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει. Όχι γιατί κάποιος από τους δημάρχους που πέρασαν δεν ήθελαν να κάνουν τα έργα αλλά γιατί οι διαδικασίες είναι υπεργραφειοκρατικές, αλλά και αρκετά γιατί μερικοί συμπεριφέρονται με αριβισμό. Δεν είχαν το μυαλό τους στο πώς να τελειώσουν ένα έργο μία θητεία έτσι όπως έπρεπε αλλά τι θα κάνουν για να πάρουν την καρέκλα, πόστα και ότι άλλο. Ε αυτά τα πληρώνει ο τόπος.
 

Κύριε δήμαρχε με το Αρχαίο Θέατρο τι γίνεται; Ο δήμος μπορεί να ασκήσει πιέσεις προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες. Έχει γίνει κάτι τέτοιο;
 

Πιέσεις ασκήσαμε, όταν όμως δεν μπορεί να απαλλωτριώσει το υπουργείο Πολιτισμού και σου λέει δεν έχω λεφτά εγώ πώς μπορώ να πιέσω; Δεν υπάρχει τρόπος πίεσης από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα χρήματα. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει σταματήσει τις εκσκαφές παντού. Μακάρι να μπορούσε να τα απαλλοτριώσει ο δήμος, δεν γίνεται όμως. Κι έπειτα για την ανάδειξη του πολιτισμού υπεύθυνος δεν μπορεί να είναι ο δήμος. Δεν μπορεί να είναι. Υπεύθυνος του πολιτισμού μπορεί να είναι μόνο το κράτος. Πιέσεις λοιπόν ασκήσαμε πάρα πολλές, με το υπουργείο Οικονομικών, με το υπουργείο Πολιτισμού, με όλους. Έχουμε κάνει τα πάντα ότι ήταν δυνατό να κάνουμε. Αν υπάρχει κάποια έλλειψη, υπάρχει γιατί αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν εθελοντές. Αλλά ο εθελοντισμός στην Ελλάδα και οι χορηγοί στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ λίγοι λόγω του ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη κρίση.
 

Τι εύχεστε για το δήμο μας;

Πιστεύω ότι τα πράγματα στο δήμο έχουν πάρει μία καινούρια τροπή, κοιτάμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον άνθρωπο και πως θα κάνουμε την πόλη πιο ανθρώπινη και πιο φιλική. Έχουμε ξεκινήσει από αυτό και φαίνεται με τα πεζοδρόμια, με τους οδικούς κόμβους. Ο Δήμος Αχαρνών έχει ελλείψεις , είναι καλύτερα ο κόσμος να συζητάει για μικροπράγματα και όχι άλλα πράγματα που δεν μπορεί να τα φτάσει. Εμείς προσπαθούμε και θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να τοποθετήσουμε το δήμο όσο πιο ψηλά γίνεται και να έρθουν οι καλύτεροι για να διοικήσουν.  

Κάλλη Λιότσικα- Δημοσιογραφική ομάδα acharnes-news.gr

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ