Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 01:13
Δήμος Αχαρνών

ΤΖΙΒΑΝ ΚΕΛΙΣΙΑΝ: ΕΝΙΩΣΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τζιβάν Κελισιάν, είναι ο «αργυρός» αθλητής μας, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο νέων στο ομαδικό, κάνοντας τους συνδημότες του αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα υπερήφανη. Το πρωτάθλημα έλαβε χώρα στη Σλοβακία από τις 23 μέχρι τις 27 Οκτώβρη.
 


Ο Τζιβάν είναι κάτοικος Αχαρνών και μόλις 19 χρονών, μίλησε αποκλειστικά στο acharnes-news.gr, για την συμμετοχή του, την αγάπη του προς το τζούντο αλλά και τα όνειρά του για το μέλλον.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη
 
Πως ένιωσες που εκπροσώπησες την Ελλάδα;
Νιώθω περήφανος που κατάφερα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε ένα τόσο σημαντικό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αν και δεν κατέκτησα το χρυσό είμαι χαρούμενος για τη συμμετοχή μου και ικανοποιημένος από τη δεύτερη θέση, η οποία είναι εξίσου σημαντική και άξια αναφοράς.
 
Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το τζούντο και τι είναι αυτό που σε έκανε να το ξεχωρίσεις από τα υπόλοιπα αθλήματα;
Με το τζούντο ασχολούμαι 11 χρόνια, ξεκίνησα από την ηλικία των 8 και τώρα είμαι 19. Αυτό που ξεχώρισα από παιδί στο τζούντο είναι η τεχνική του, μου άρεσαν οι λαβές του συγκεκριμένου αθλήματος αλλά και το γεγονός ότι συνδυάζει την τεχνική με την καλή φυσική κατάσταση.  
 
Ποιούς άλλους τίτλους έχεις κατακτήσει;  
Έχω βγει πρώτος σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 2012 στην κατηγορία των 100 κιλών και η δεύτερη το 2013 στην κατηγορία των 90 κιλών
Παγκόσμια διάκριση έκανα φέτος για πρώτη φορά κατακτώντας τη δεύτερη θέση σε ομαδικό.
Είμαι στην εθνική ομάδα του τζούντο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα και επιτυγχάνεται με κόπο και σκληρές προπονήσεις.
 
Τι πιστεύεις πως πρέπει να έχει κάποιος για να ασχοληθεί με το τζούντο;
Πιστεύω πως πάνω απ’ όλα πρέπει να έχει αγάπη για το συγκεκριμένο άθλημα και θέληση. Επίσης το πείσμα και η αυτοσυγκράτηση είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που θα κάνουν κάποιον να ξεχωρίσει. Ένας αθλητής πρέπει να κάνει αρκετές «θυσίες» στην καθημερινότητα του προκειμένου να έχει ένα σωστό αποτέλεσμα, γι’ αυτό σας είπα ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να το αγαπάει. Η υπομονή είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που πιστεύω ότι δεν πρέπει να λείπει από κάθε αθλητή. Με αφοσίωση και επιμονή όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονται.
 
Μπορεί κάποιος να ζήσει από τον αθλητισμό; 
Βέβαια μπορεί να ζήσει κάποιος από τον αθλητισμό, αρκεί να έχει καλές διακρίσεις.
Θέλει όμως σκληρή προπόνηση και μεράκι, αν το βλέπεις σαν κάτι το οποίο θα σου προσφέρει εύκολα λεφτά είναι μεγάλο λάθος, διότι δεν αγωνίζεσαι με  τη ψυχή σου και στο τέλος βγαίνεις ζημιωμένος. 
 
Ο κόσμος ανταποκρίνεται στους αγώνες με την παρουσία του;
Ναι, ευτυχώς ο κόσμος είναι δίπλα μας και το αποδεικνύει κάθε φορά με την παρουσία και την στήριξη του. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την αγάπη τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένεια μου που είναι δίπλα μου σε κάθε στιγμή, με υποστηρίζει και μου δίνει κουράγιο.
 
Αν σου δινόταν η ευκαιρία να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό, είσαι διατεθειμένος να εγκαταλείψεις την Ελλάδα; 
Είμαι διατεθειμένος να παλέψω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εδώ στην Ελλάδα, δεν θα την εγκατέλειπα ποτέ για να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένος.
 
Ο ρόλος του προπονητή, πόσο σημαντικός είναι;
Ο ρόλος του προπονητή είναι ο σημαντικότερος, είναι εκείνος που θα σε εμψυχώσει, θα σε ανεβάσει ψυχολογικά όταν είσαι πεσμένος και θα σου δώσει σωστές οδηγίες. Είναι εκείνος που μπορεί να δει καθαρά και να σε καθοδηγήσει με σωστά βήματα στη επίτευξη του στόχου σου.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Ιωάννη Κωστικίδη, ο οποίος με προπονεί σε καθημερινή βάση και είναι υπεύθυνος για την ανοδική πορεία μου. Είναι πάντα δίπλα μου και πιστεύει σε εμένα.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τον προπονητή μου στην εθνική ομάδα, Νίκο Ηλιάδη ο οποίος μας πήγαινε για προετοιμασία στο εξωτερικό, ήτανε πάντα δίπλα μου, με εμψύχωνε πριν τον αγώνα και με έκανε να νοιώθω δυνατός.
 
Ζεις στις Αχαρνές, πες μου, τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στην πόλη μας και αν υπάρχει κάτι που δε σου αρέσει;
Μου αρέσει η απλότητα των ανθρώπων. Μεγάλωσα παίζοντας σε διάφορες γειτονίες στο Μενίδι και το αγαπάω, μου είναι δύσκολο να σκεφτώ κάτι αρνητικό.
Ωστόσο η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά είναι δύο θέματα που με στενοχωρούν ιδιαιτέρα. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Προς το παρόν συνεχίζω τις προπονήσεις μου και τις προσπάθειες μου. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό και ελπίζω οι κόποι μου να ανταμειφθούν. Επόμενός μου στόχος είναι να προετοιμαστώ κατάλληλα για να έχω την καλύτερη δυνατή διάκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και εν συνεχεία στο Ευρωπαϊκό. Ο κυριότερος στόχος μου όμως είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες, αυτό θα ολοκληρώσει τα όνειρα μου.
Στο πολύ μέλλον θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ και επαγγελματικά, ως προπονητής.
 
Εμείς ευχόμαστε στον Τζιβάν όλα τα όνειρα του να γίνουν πραγματικότητα. Να έχει μια λαμπρή πορεία στον αθλητισμό και να μη χάνει ποτέ το κουράγιο και την πίστη του.
 
Ο Τζιβάν προπονείτε καθημερινά στον αθλητικό σύλλογο Α.Σ. Μιθριδάτης του Ιωάννη Κωστικίδη που βρίσκετε στο Μενίδι επί της οδού Δικτάμου 3. Η σχολή λειτουργεί από το 1996 μέχρι και σήμερα, συμμετέχει σε Διεθνή Τουρνουά και διαθέτει  πολλές Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις. 

Φωτογραφίες απο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο
Άννα Σιρινίδου - Δημοσιογραφική ομάδα acharnes-news.gr
 

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ