Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013 13:08
Δήμος Αχαρνών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ [ΜΕΡΟΣ B]

Σε συνέχεια του πρώτου μέρους της συνέντευξης που παραχώρησε στο acharnes-news.gr, ο κ. Κουλόγιαννης, σας παραθέτουμε το δεύτερο και τελευταίο μέρος.  Ο κ. Κουλόγιαννης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών μιλά για την ανάγκη πάταξης της εγκληματικότητας αλλά και της εμπορίας ναρκωτικών στο δήμο μας. 


Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το δεύτερο μέρος της συνέντευξης:

Κύριε  Κουλόγιαννη, το ΚΑΠΟΤΑ σαν καταυλισμός είναι μία εξαιρετικά προβληματική περιοχή, δεν συμφωνείτε;

Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εγώ δεν μπορώ να κατευθύνω ένα σύλλογο ο οποίος ασχολείται με την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά στο δήμο, δεν μπορώ να τον πάω σε όλες τις περιοχές αν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής που υπάρχει το πρόβλημα δεν μας το αναφέρουν. Εμείς  ζητάμε ανθρώπους να οργανωθούν μαζί μας από όλες τις περιοχές για να ανοιχτούμε παντού.

Άρα το θέμα είναι αν θα ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι της περιοχής ή αν πρέπει να παταχθεί το φαινόμενο;

Ο Σύλλογος αυτή τη στιγμή μπορεί και θέλει να παταχθεί το φαινόμενο. Ο Σύλλογος δεν θέλει τον ρατσισμό και ταυτόχρονα την «γκετοποίηση». Γιατί όταν γκετοποιείται μία περιοχή τότε εκείνοι που την «γκετοποιούν, είναι και εκείνοι οι οποίοι έχουν ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι σε εμάς, που είμαστε φορολογούμενοι Έλληνες. Το πρόβλημα είναι ότι ο Σύλλογος θα έπρεπε να έχει 4.000 κατοίκους, εκπρόσωπους όλων των περιοχών, έτσι θα ήταν τελείως διαφορετικός ο τρόπος αντιμετώπισης όλων των πραγμάτων. Θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος.  

Ο κόσμος όμως φοβάται και πιστεύει ότι πάντα κάποιος άλλος θα είναι εκείνος που θα λύνει τα προβλήματα του και έτσι και εκείνος θα καρπωθεί το αποτέλεσμα έμμεσα ή άμεσα. Για να μπορέσει λοιπόν ο άνθρωπος να τα ανατρέψει όλα αυτά πρέπει να συνειδητοποιήσει, να κάνει το αυτονόητο, να βγει και να το φωνάξει να οργανωθεί, δείχνοντας  τέτοια μαζικότητα που η δύναμη του θα  γίνει «ποταμός» εξελίξεων. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να αναδεικνύουμε το πρόβλημα του δήμου, να το βγάλουμε μπροστά, να το κάνουμε μεγάλο, μήπως  και  πάρουμε την πολιτική βούληση μήπως και κάποια στιγμή «σκύψει» εδώ πραγματικά η πολιτική ηγεσία του τόπου μέσω της αστυνομίας και αλλάξει τα δεδομένα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις κατεδαφίσεις στον οικισμό των ΡΟΜ της Κύπρου, δεδομένου ότι πολλοί θεωρούν ότι αποτελούν την πηγή της εμπορίας ναρκωτικών και του ευρύτερου προβλήματος της εγκληματικότητας;

Κοιτάξτε αυτές οι ενέργειες θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν, και φταίει εν μέρει και ο δήμος γι αυτό που γίνεται. Έπρεπε να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες νωρίτερα από το δήμο αφού η συγκεκριμένη περιοχή έχει χαρακτηριστεί ζώνη πρασίνου εδώ και χρόνια.

Τώρα ξαφνικά ήρθε ο δήμος και καλώς έπραξε, και κατεδαφίζει τα αυθαίρετα σπίτια για να κάνει το χώρο ζώνη πρασίνου. Τόσα χρόνια πού ήταν; Οι άλλες δημοτικές αρχές γιατί δεν έκαναν το αντίστοιχο; Γιατί άφησαν τόσα χρόνια και εδραιώθηκαν άνθρωποι που θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρήσουν το γεγονός ως χρησικτησία, γιατί είναι πολλά χρόνια εκεί.  Θα μπορούσαν λοιπόν και με άλλους τρόπους να τον είχαν καταλάβει αυτό το χώρο. Αλλά αφήνουμε το πρόβλημα και μετά όταν  πρέπει να βρούμε λύση  χάνουμε και το δίκιο μας.

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τους ΡΟΜ, δεν είμαστερατσιστές. Ας μείνουν εκεί  να χαρούν τα σπίτια τους. Εμείς αυτό που δεν  θέλουμε είναι την εμπορία ναρκωτικών. Ξέρω ότι οι ΡΟΜΑ επιζητούν κάποια στιγμή μια καλύτερη ζωή. Δεν θα τη βρουν όμως ποτέ μέσα από τον θάνατο.  Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα επίσης με την ηχορύπανση. Θέλω να παρατηρήσω ότι υπάρχουν, παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες στα οποία δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της ηχορύπανσης σε ακατάλληλες ώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί  το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό ένα τέτοιο παιδί έπαθε κρίση επιληψίας εξαιτίας της δυνατής μουσικής και μάλιστα αναγκάστηκε να μείνει λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του τρεις ολόκληρες ημέρες στο νοσοκομείο
 
Ποια είναι η θέση σας απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιμετωπίζει το θέμα;

Θέλω να τονίσω  το εξής: Η αστυνομία έχει την υποχρέωση να μας προστατεύει αλλά λυπάμαι όταν η αστυνομία γίνεται περίγελος. Και ξέρετε πότε η αστυνομία γίνεται περίγελος;  Όταν πηγαίνει με τα βαν και κυνηγά  ανθρώπους να τους  πιάσει  και οι ίδιοι οι κάτοικοι τους περιγελούν και τους υποδεικνύουν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να εντοπίσουν πιθανούς δράστες.  Αυτό είναι απαράδεκτο.  Την αστυνομία την θέλουμε πολύ πιο ψηλά πάνω από όλους μας. Και απλά να κάνει το αυτονόητο για όλους μας. 

Πιστεύετε ότι ενδεχομένως η αστυνομία να εμποδίζεται στο να κάνει τη δουλειά της;

Κοιτάξτε, δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα, αν και κανείς δεν το αποκλείει.  Ποιος μπορεί να το αποδείξει όμως; Βρισκόμενος μέσα στο υπουργείο δημοσίας τάξεως, με τους τρεις στρατηγούς, ο  γ. γραμματέας είπε ότι  έστω και ένας να είναι διαβρωμένος  τότε δυστυχώς όλοι γίνονται διαβρωμένοι μέσα σε έναν αντίστοιχα διαβρωμένο χώρο.

Παλιότερα όταν γίνονταν επιχειρήσεις της αστυνομίας, δεν έβρισκαν κανέναν από αυτούς που αναζητούσαν εκεί όπου γίνονταν η επιχείρηση. Αυτό εμμέσως πλην σαφώς σημαίνει ότι κάποιος τους ειδοποίησε. Ποιος; Κάποιος που ήξερε. Κάποιος που έχει οποιοδήποτε συμφέρον. Πιστεύω ότι  το πρέπει να το μεταφέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο στη ΓΑΔΑ, μέσα στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως,  στον πρωθυπουργό.

Τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και παγκόσμιο και δυστυχώς οι κυβερνήσεις το συντηρούν, δεν το χτυπούν στη ρίζα του. Και το ζήτημα για εμάς είναι ότι πρέπει να φύγουν από εδώ διότι δεν είναι ο δήμος Αχαρνών, δήμος δευτέρας κατηγορίας. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Άρα αφού όπως ισχυρίζονται κάποιοι η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της τι κάνουμε; Παίρνουμε το νόμο στα χέρια;

Κατηγορηματικά όχι. Ασπίδα προστασίας στην αστυνομία πρέπει να βάλουμε όλοι. Δεν πρέπει να την απαξιώνουμε. Δεν πρέπει να την ευνουχίζουμε. Η αστυνομία πρέπει να έχει το ρόλο της. Μιας και δια παντώς τα προβλήματα δεν λύνονται με την αυτοδικία. Αντιθέτως επιτείνουν το πρόβλημα και το φέρνουν σε αδιέξοδο. Έπειτα δεν λειτουργούμε ρατσιστικά.

Μάλλον οι κάτοικοι που ζουν σε αυτές τις περιοχές λειτουργούν ρατσιστικά απέναντι μας. Και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Η αστυνομία λοιπόν θέλει προστασία. Και από τους ίδιους τους αστυνομικούς και από τους ίδιους τους πολίτες. Δεν πρέπει μονίμως να τους απαξιώνουμε και να έχουμε αναχρονιστικά σύνδρομα. Εμείς θέλουμε την αστυνομία δίπλα μας. Στο τέλος τέλος πιστεύω ότι η αστυνομία θα φτάσει στο σημείο να κάνει τη δουλειά της.
 
Ποια η φιλοσοφία του συλλόγου;

Η φιλοσοφία του συλλόγου είναι μη ρατσιστική, ανθρώπινη, ειρηνική, δεν θέλει να βρει τη λύση του προβλήματος με τα όπλα. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε καμία ζωή με το θάνατο. Δεν θέλουμε τίποτα που να δημιουργεί προβλήματα στον άνθρωπο. Εμείς θέλουμε την καλή γειτονία όχι μονομερώς όμως.

Εμείς φτιάξαμε ένα σύλλογο για να μπορέσουμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό από τις περιοχές μας. Και πάνω από όλα γιατί θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι όπως ακριβώς το λέει και το Σύνταγμα. Πώς μπορείς σε γκέτο περιοχές να είσαι ελεύθερος. Πώς μπορείς να νιώθεις ελεύθερος όταν ξέρεις ότι κινδυνεύει το παιδί σου; Αυτό είναι απράδεχτο.

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες νοικοκύρηδες Αθίγγανους του Δήμου, σε κάθε νόμιμο ή παράνομο μετανάστη που βρήκε καταφύγιο ζωής ανθρωπιάς και πολιτισμού στην χώρα μας και τους λέμε ότι σεβόμαστε τις ρίζες τους, τις παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα τους και προσβλέπουμε στην ανθρωπιά τους, στον αμοιβαίο σεβασμό, στην καλή γειτονία και στην από κοινού πάταξη της παραβατικότητας και ιδιαίτερα στις περιοχές που ο θάνατος κάνει πάρτι.

Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πρωτίστως πνευματική, θέλει εγρήγορση από όλους και σε όλα.

απευθυνόμαστε στους Έλληνες νοικοκύρηδες Αθίγγανους του Δήμου, σε κάθε νόμιμο ή παράνομο μετανάστη που βρήκε καταφύγιο ζωής ανθρωπιάς και πολιτισμού στην χώρα μας και τους λέμε ότι σεβόμαστε τις ρίζες τους, τις παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα τους και προσβλέπουμε στην ανθρωπιά τους, στον αμοιβαίο σεβασμό, στην καλή γειτονία και στην από κοινού πάταξη της παραβατικότητας και ιδιαίτερα στις περιοχές που ο θάνατος κάνει πάρτι.

Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πρωτίστως πνευματική, θέλει εγρήγορση από όλους και σε όλα. Εμείς απευθυνόμαστε στους Έλληνες νοικοκύρηδες Αθίγγανους του Δήμου, σε κάθε νόμιμο ή παράνομο μετανάστη που βρήκε καταφύγιο ζωής ανθρωπιάς και πολιτισμού στην χώρα μας και τους λέμε ότι σεβόμαστε τις ρίζες τους, τις παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα τους και προσβλέπουμε στην ανθρωπιά τους, στον αμοιβαίο σεβασμό, στην καλή γειτονία και στην από κοινού πάταξη της παραβατικότητας και ιδιαίτερα στις περιοχές που ο θάνατος κάνει πάρτι.

Θα  χαρακτηρίζατε το Σύλλογο ως ομάδα πίεσης;
 
Πίεσης ναι, προς την κεντρική εξουσία και προς τον δήμο. Θέλω να τονίσω ότι ο δήμος και ο δήμαρχος είναι μαζί μας. Αλλά υπάρχει κάτι από το οποίο πάσχει η περιοχή: Δεν υπάρχει συνέπεια και συνέχεια. Κάνουν κάποιες δηλώσεις,  κάνουν κάποιες κινήσεις, κάποιες ενέργειες και μετά σταματούν. Δεν υπάρχει συνέπεια και συνέχεια στην κεντρική εξουσία , η επίτευξη του οποιουδήποτε στόχου θέλει συνεχή αγώνα.

Το πρόβλημα και το έγκλημα είναι πιο οργανωμένο από την ίδια την πολιτεία. Ανδρώθηκε, στερεοποιήθηκε, εδραιώθηκε και έγινε και ανεξέλεγκτο. Όπου και αν βρέθηκα με ρώτησαν τι κάνει ο δήμος. Θα ήθελα λοιπόν πάρα πολύ να μου απαντήσει ο ίδιος  ο Δήμαρχος τι έχει κάνει σαν followup μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο προς την κεντρική εξουσία.

Να μου απαντήσει ότι πραγματοποίησε συναντήσεις  και πήρε συγκεκριμένες υποσχέσεις και πήρε συγκεκριμένα  έγγραφα. Όχι για να αντιδικίσω μαζί του αλλά για να πάω δίπλα του. Ο δήμαρχος μας είναι ένα πολύ αξιόλογο πρόσωπο. Τον γνωρίζω αρκετά καλά. Τον γνώρισα τον τελευταίο χρόνο. Είναι πολύ δυνατός.  Έχει πολιτικές και πολιτιστικές απόψεις Εμείς έχουμε προτάσεις τις οποίες έχει αποδεχθεί αλλά δεν τις έχει υλοποιήσει ποτέ. Εμείς ζητήσαμε να φωταγωγηθούν οι περιοχές. Να μαζέψουν τα χόρτα να φτιαχτούν δρόμοι και πλατείες. Έτσι θα έρθει και η παρουσία του δήμου εκεί μέσα.

Εμείς πιστεύουμε ότι κάθε φορά  που γίνεται μία επιχείρηση ο δήμαρχος πρέπει να είναι μέσα στην επιχείρηση.  Να φαίνεται ότι είναι εκεί, να είναι μπροστάρης και να πολεμά. Ο δήμαρχος είναι ένας καλός  άνθρωπος και επιστήμονας  αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτός ο δήμοςδεν θέλει τόσο καλούς ανθρώπους αλλά θέλει και «αλήτες» δημάρχους.  

Θέλει ανθρώπους που να είναι απέναντι στο πρόβλημα κακοί  και απέναντι στους πολίτες τους πιο τίμιοι. Όχι ότι δεν είναι τίμιος ο δήμαρχος αλλά δεν ταιριάζει στα μέτρα της περιοχής.  Αυτός ο δήμος θέλει άλλου είδους δήμαρχο. Θέλει μια αλητεία παραπάνω. Και άλλοι είναι δυνατοί υποψήφιοι δήμαρχοι,αλλά σου δίνουν την εντύπωση του «ατσαλάκωτου», του  «γόνου αριστοκρατικής οικογένειας».

Εδώ  ο  δήμαρχος  πρέπει να τσαλακώνεται. Θέλουμε δηλαδή έναν άνθρωπο που να μην το πολύ σκέπτεται,  να δημιουργεί ρωγμές στα καταστημένα προς όφελος της κοινωνίας. Πρέπει ο δήμαρχος να ξεπεράσει τα τετριμένα. Να είναι μπροστάσης να τον βλέπεις εκεί. Είχε πει ότι θα φέρει το αστυνομικό τμήμα στην Αυλίζα, και έχει κάνει ενέργειες, εγώ τις ξέρω, αν ρωτήσετε κάποιον δημότη δεν τις  γνωρίζει.

Κύριε Κουλόγιαννη κλείνοντας,  τι εύχεστε για το δήμο Αχαρνών;

Να πάρει ο Δήμος μας την αίγλη, την δύναμη και την προσωπικότητα αλλά και τη φήμη που του αρμόζουν με βάση την μεγάλη ιστορία του.

Κάλλη Λιότσικα- δημοσιογραφική ομάδα acharnes-news.gr
 
Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ