Τι χρειαζόμαστε:
-
6 φιλέτα βακαλάου
-
300 γρ. baby καρότα
-
2 κολοκύθια μέτριου μεγέθους
-
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-
1 μεγάλο νεροπότηρο λευκό κρασί
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
2 κ.σ. μέλι
-
αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
θυμάρι φρέσκο ή ξερό
Πώς το κάνουμε:
-
Πλένουμε τα φιλέτα του βακαλάου και τα στραγγίζουμε καλά.
-
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε ομοιόμορφα τις ροδέλες ντομάτας.
-
Απο πάνω απλώνουμε τις ροδέλες απο το κρεμμύδι μας.
-
Κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα σκορπίζουμε μαζί με τα baby καροτάκια μας ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ.
-
Στο τέλος απο πάνω βάζουμε τα φιλέτα μας και ετοιμάζουμε την σάλτσα!
-
Σε ενα μπόλ βάζουμε το κρασί, ελαιόλαδο, μουστάδα, μέλι, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και περιχύνουμε με την σάλτσα τα φιλέτα και τα λαχανικά.
-
Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.
-
Τα αρώματα απο το κρασί, το μέλι και την μουστάρδα είναι καταπληκτικά.