Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 14:27
Δήμος Αχαρνών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

(ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ)

Σας προσκαλούμε στην δεύτερη Σχολή Γονέων, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30/03/2015και ώρα 17.00 - 19.00 στον χώρο της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου (πρώην Δημαρχείο Ζεφυρίου - πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου), στον 1ο όροφο.

Η Σχολή Γονέων είναι ανοιχτή και σε γονείς – εκπαιδευτικούς, που είναι από άλλους Δήμους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το θέμα της Σχολής μας είναι: «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Να Μιλάς και ν’ Ακούς»,Τεχνικές Σωστής Επικοινωνίας και Αντιμετώπισης Συγκρούσεων

Σε αυτή μας την συνάντηση, θα συζητηθεί το θέμα της επικοινωνίας με τα παιδιά μας, με τον/την σύντροφό μας και με τους γύρω μας. «Γιατί πολλές φορές μιλάω και δεν μ’ ακούνε; Γιατί πρέπει να φωνάξω για ν’ ακουστώ; Γιατί πρέπει να πω εκατό φορές κάτι, ώστε να μ’ ακούσει το παιδί μου; Πώς μπορώ να λύσω ένα πρόβλημα με το παιδί μου, με τον σύντροφό μου, με τον συνεργάτη μου ή με οποιονδήποτε άλλον, χωρίς να τσακωθώ; Πώς διαχειρίζομαι τις συγκρούσεις στην οικογένεια μου ή γύρω μου; Πώς θα επικοινωνήσω στο παιδί μου αυτό που θέλω, χωρίς να θυμώσει μαζί μου; Πώς μπορώ να λύσω ένα πρόβλημα με το παιδί μου ή με τον σύντροφό μου, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα και όχι εγωισμός και φωνές;»

Όλα τα παραπάνω και άλλα περισσότερα, είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν στην Σχολή Γονέων και θα δοθούν Τεχνικές Σωστής Επικοινωνίας και Επίλυσης Συγκρούσεων. Γιατί η Επικοινωνία με τους γύρω μας είναι κάτι που μαθαίνεται από μικρή ηλικία, άρα αν θέλουμε μπορούμε να την αλλάξουμε.

Εισηγήτρια:

Παντελίδη Παναγιώτα

MScΠαιδοψυχολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος – Ειδική Παιδαγωγός

http://pantelidipan-psychologist.blogspot.gr/

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ