Τετάρτη, 17 Δεκέμβριος 2014 11:05
Δήμος Αχαρνών

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

Ομοφωνία στη πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου

Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 12-12-14, η πρώτη συνεδρίαση του ενδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Παντοπωλείου. Αποτελεί νέα δομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας και με βάση το καταστατικό του προβλέπεται η επιχορήγησή του από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Στην πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της στέγασης του Δημοτικού Παντοπωλείου, τα κριτήρια ένταξης των απόρων σε αυτό, ο τρόπος λειτουργίας του, οι πηγές τροφοδοσίας του και τα είδη των προϊόντων που θα διαθέτει στους δικαιούχους δημότες.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Χρήστος Παππούς ενημέρωσε τα μέλη ότι γνωστοποίησε την ίδρυση του Δημοτικού Παντοπωλείου και έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης του στην αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Κατερίνα Θανοπούλου (επισκέφθηκε το πρωί της ίδιας μέρας τα Άνω Λιόσια) η οποία δεσμεύτηκε για την στήριξη της νέας δομής από την Περιφέρεια.

Παράλληλα Χρήστος Παππούς δεσμεύτηκε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιχορήγηση του κοινωνικού Παντοπωλείου για το 2015. Με την πρόταση του Δημάρχου Φυλής συντάχθηκαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Χρυσούλα Κουράση, Κώστας Λουμιώτης και Γιώργος Αβράμης.

Επίσης, μετά από πρόταση της Χρυσούλας Κουράση, αποφασίστηκε ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και εθελοντές θα περιοδεύσουν, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στην αγορά προκειμένου να ενημερώσουν τους δημότες για την ίδρυση του Δημοτικού Παντοπωλείου, με στόχο να τους παρακινήσουν να προσφέρουν τρόφιμα για τη στήριξη των άπορων συμπολιτών μας.

Παράλληλα, από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Ηρώων, στα Άνω Λιόσια, δίπλα από τα γιορτινά περίπτερα, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός ΠΑΡΝΗΘΑ θα τοποθετήσει ένα ακόμη περίπτερο, αυτό του Δημοτικού Παντοπωλείου, στο οποίο θα μπορούν να προσέρχονται οι δημότες που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ