Δευτέρα, 06 Οκτώβριος 2014 10:49
Δήμος Αχαρνών

ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ

Η διαχείριση της καθημερινότητας αποτελεί τη μεγάλη προτεραιότητα της Διοίκησης του Δήμου Φυλής, με σκοπό αφενός να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες κι αφετέρου να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους.

 Ξεχωριστά αντικείμενα της καθημερινότητας αποτελούν η ύδρευση κι ο δημοτικός φωτισμός, όπου, επίσης ο Δήμος προσπαθεί να ανεβάσει τον δείκτη της ανταποδοτικότητας, αφού πρόκειται για υπηρεσίες που πληρώνουν οι δημότες, μέσω των λογαριασμών ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού.


Ενδεικτικά, μέσα στο Σεπτέμβριο, οι υπηρεσίες του Δήμου αποκατέστησαν 110 βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, διέκοψαν 30 παράνομες ηλεκτροδοτήσεις και προχώρησαν στην αντικατάσταση ισάριθμων λαμπτήρων, στο δίκτυο φωτισμού, επίδοση που ικανοποίησε τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Μαρίνο Σαρλά, αλλά δεν τον εφησυχάζει.


«Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες για την προσπάθειά τους, αλλά έχουμε, ακόμα, πολλή δουλειά. Ο δημοτικός φωτισμός είναι μια κρίσιμη υπόθεση, αφού συνδέεται, άμεσα, με το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και μάλιστα σε μια περίοδο έξαρσης της παραβατικότητας. Σε πρώτη φάση θα συντονίσουμε την υπηρεσία, ώστε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια του υπάρχοντος δικτύου δημοτικού φωτισμού. Σε δεύτερη φάση θα προχωρήσουμε στη μελέτη επέκτασής του, ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και κυρίως στις απομακρυσμένες συνοικίες, όπου οι συμπολίτες νιώθουν ανασφαλείς.


Αναφορικά με το δίκτυο ύδρευσης θα προχωρήσουμε, σύντομα, στην ψηφιακή αποτύπωσή του, ως πρώτο βήμα για τον περιορισμό της απώλειας ύδατος, που επιβαρύνει το Δήμο κι εν συνεχεία στη ζωνοποίησή του, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος.


Πρώτιστος στόχος της Διοίκησης και δημοτών πρέπει να είναι η διαφύλαξη του περιουσιακού αγαθού που λέγεται δίκτυο ύδρευσης, το οποίο κατασκεύασαν με τον ιδρώτα του προσώπου τους οι γονείς μας.


Κι επειδή η διαχείριση της καθημερινότητας είναι δουλειά πολλών ανθρώπων κι αφορά και σε άλλους τομείς δραστηριότητας, οφείλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τους δημότες για τις προσπάθειες και τις υποδείξεις τους», τόνισε ο Μαρίνος Σαρλάς.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ