Δευτέρα, 06 Οκτώβριος 2014 10:38
Δήμος Αχαρνών

Η ΚΕΔΥΦ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ «ΠΝΟΗ» ΛΕΕΙ Ο ΓΚΙΚΑΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Κοντά στους γονείς και τα παιδιά του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Πνοή» των Άνω Λιοσίων, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φυλής Γκίκας Χειλαδάκης.

Ο Πρόεδρος αφού συνομίλησε κι ενημερώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό για τη λειτουργία και τους στόχους της «ΠΝΟΗΣ» απευθυνόμενος στους γονείς αλλά και στα παιδιά έδωσε τη δέσμευση ότι «η ΚΕΔΥΦ όχι μόνο θα στηρίξει, αλλά και θα ενισχύσει τη Λειτουργία των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων «Πνοή» «Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι πολύ καλή και θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, επιδιώκοντας να βοηθήσουμε όσες περισσότερες οικογένειες και παιδιά έχουμε τη δυνατότητα» πρόσθεσε ο κ. Χειλαδάκης, ο οποίος εξήρε την προσφορά  του προκατόχου του κ. Γιάννη Ρόδη.

«Τα σωστά πρέπει να λέγονται. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Ο προηγούμενος Πρόεδρος της ΚΕΔΥΦ Γιάννης Ρόδης, έκανε πολύ καλή δουλειά και γι’ αυτό μπορούμε να μιλάμε σήμερα μαζί σας» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΥΦ συνομίλησε εγκάρδια με όλους τους γονείς και πριν αποχωρήσει μοίρασε μαζί με το επιστημονικό προσωπικό, σε όλα τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας τσάντες για τη νέα σχολική χρονιά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΝΟΗ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03-10-2014

«Λειτουργία Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων στο Δήμο Φυλής»

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στα πλαίσια της συνεργασίας  με την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Φυλής από το έτος 2012, ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ», ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας των ψυχοπαιδαγωγικών κέντρων «ΠΝΟΗ» Άνω Λιοσίων, «ΠΝΟΗ» Ζεφυρίου και «ΠΝΟΗ» Φυλής, για το σχολικό έτος 2014-2015.

Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα «ΠΝΟΗ» λειτουργούν ως πρότυπα κέντρα πρόληψης,  αξιολόγησης και αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών, σε παιδιά προσχολικής και  σχολικής ηλικίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης. Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα στελεχώνονται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως: ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή εργοθεραπευτή, δραματοθεραπευτή και παιγνιοθεραπευτή.

Στα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα η κάλυψη των θεραπειών γίνονται μέσω των ασφαλιστικών ταμείωνκαι παρέχονταιυπηρεσίες όπως, αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, λογο-θεραπεία, εργο-θεραπεία, δραματοθεραπέια, παιγνιοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη παιδιού- εφήβου, συμβουλευτική γονέωνκαι μελετητήριο. Επίσης εξυπηρετούνται άποροι και ανασφάλιστοι.   

Στο πλαίσιο των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων λειτουργούν επίσης δραστηριότητες όπως: καλλιτεχνικά εργαστήρια,παιδική δανειστική βιβλιοθήκη-ταινιοθήκη,εκδρομές πολιτιστικού χαρακτήρα, επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων, εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, προγράμματα πρόληψης, ευαισθητοποίησης και αγωγής στην κοινότητα.

Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα  στεγάζονται :

A)Εγγονόπουλου 16, Άνω Λιόσια Τ.Κ. 13341, Τηλ: 2102484694,  13:00πμ έως 21.00 καθημερινα  Υπεύθυνος: Μπαντούνος Γιάννης Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Β) Φιλικης Εταιρίας 75, Ζεφύρι Τ.Κ.13341, Τηλ:210231155113:00πμ. έως 21:00 καθημερινα Υπεύθυνη: Παπαδοπούλου Ειρήνη Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γ) Λεωφ.Φυλής 91, Φυλή Τ.Κ 13351, Τηλ: 210241116 15:00 πμ έως 21:00 Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή Υπεύθυνη: Καμπουρούδη Βάσω Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ