Παρασκευή, 26 Σεπτέμβριος 2014 15:06
Δήμος Αχαρνών

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Με επισημότητα τελέστηκε, την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Κέντρο κοινωνικής φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, «Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη», παρουσία των γονέων των ατόμων με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στο Κέντρο.

Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν η Αναπληρώτρια Δήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, κα Τζένη Μπάρα και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, κ. Νίκος Χατζητρακόσιας.

Στον χαιρετισμό που απηύθηνε αμέσως μετά τον αγιασμό, η κα Μπάρα εξήρε το έργο που επιτελείται στο «Εργαστήρι». «Το έργο σας είναι σημαντικό και η αγκαλιά σας τεράστια για τους ανθρώπους που φιλοξενείτε εδώ. Είναι σίγουρο ότι τους εξασφαλίζετε μια αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση κι είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Ευελπιστούμε να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε ότι καλύτερο στους ανθρώπους που το δικαιούνται και το αξίζουν», τόνισε η κα. Μπάρα.

Την ευχή να επιτευχθούν οι στόχοι του «Εργαστηρίου» εξέφρασε από την πλευρά του ο κ. Χατζητρακόσιας. «Πέρα από την ιδιότητά μου, ως μέλος της Δημοτικής Αρχής, έρχομαι από ηθική υποχρέωση ως φίλος, σε συνανθρώπους που η διαφορετικότητά τους μας ενώνει. Χαίρομαι γιατί σήμερα απέκτησα 100 φίλους και αποκτήσατε έναν ακόμα. Οι στόχοι σας, με την ευλογία του Θεού, να επιτευχθούν», ευχήθηκε ο κ. Χατζητρακόσιας.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του «Εργαστηρίου» ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής για το έργο του Κέντρου και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία που υπάρχει, διαχρονικά, από την εγκατάσταση του Κέντρου στα Άνω Λιόσια.

Αμφότεροι οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι, κα Μπάρα και κ. Χατζητρακόσιας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση συνεργασίας της Προέδρου του δ.σ. του «Εργαστηρίου», κας Μαρίας Τουρκοχωρίτη και της Αντιπροέδρου, κας Ζωής Κοντογιάννη, δεσμεύθηκαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να συνδράμουν το έργο του.

Το «Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη» παρέχει τις υπηρεσίες του σε 97 νέους και νέες με μέση και ελαφρά νοητική υστέρηση, άνω των 18 ετών, ενώ στις τρεις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης φιλοξενούνται 27 ΑμΕΑ. Ένα στάδιο πριν τη λειτουργία της βρίσκεται και η 4η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Οι αναπληρωτές δήμαρχοι Τζένη Μπάρα και Νίκος Χατζητρακόσιας με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου «Το Εργαστήρι»  

Αναμένοντας τον αγιασμό, άτομα που απασχολούνται στο κέντρο και οι γονείς τους  

 

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου και οι αναπληρωτές δήμαρχοι Τζένη Μπάρα και Νίκος Χατζητρακόσιας. Αριστερά της κας Μπάρα η πρόεδρος του δ.σ. του «Εργαστηρίου», Μαρία Τουρκοχωρίτη και δεξιά του κ. Χατζητρακόσια η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του «Εργαστηρίου», Αθηνά Κουμπλή  

Η αναπληρώτρια δήμαρχος Τζένη Μπάρα εύχεται καλή χρονιά

 

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας εύχεται καλή χρονιά  

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του «Εργαστηρίου» συζητούν με τους αναπληρωτές δημάρχους για το έργο και τα προβλήματα του κέντρου

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ