Παρασκευή, 06 Ιούνιος 2014 14:50
Δήμος Αχαρνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ..

Είχαν χτυπήσει ανελέητα μέχρι και έγκυο γυναίκα..
Εξαρθρώθηκε συμμορία Ρομά με περισσότερα από 25 άτομα, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία αστυνομικής έρευνας, είχε γίνει ο εφιάλτης εργαζομένων, διερχόμενων και οδηγών φορτηγών στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου.


Τα μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων το καθένα είχε συγκεκριμένο ρόλο, και πολλά από αυτά είναι ανήλικοι, έχουν διαπράξει σωρεία ληστειών και επιθέσεων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, επειδή ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσουν, λόγω του ότι υπήρχε κίνδυνος πραγματικής σύρραξης από τον καταυλισμό των Ρομά, που βρίσκεται στην περιοχή, είχαν στήσει κάμερες και άλλα μέσα, με τα οποία κατέγραψαν επιθέσεις των νεαρών συμμοριτών και προχτές αποφασίστηκε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, ενώ άλλα δέκα που έχουν ταυτοποιηθεί, αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες είναι από 15 έως 22 ετών, ενώ στην επιχείρηση για τη σύλληψή τους συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., τα ΜΑΤ, καθώς και ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και προσωπικό από τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκανε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Δημήτρης Γεωργατζής, ο οποίος τόνισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια, οι Ρομά ενέχονται σε σωρεία ληστειών και κλοπών σε βάρος διερχομένων οδηγών αυτοκινήτων, κυρίως φορτηγών που εκτελούσαν δρομολόγια εταιρειών στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, καθώς και οχημάτων (αυτοκινήτων και δίκυκλων) εργαζομένων ή διερχομένων στην ευρύτερη περιοχή.
Η συμμορία δρούσε ως εξής:
Δύο ή περισσότερα μέλη της σπείρας (συνήθως οι ανήλικοι), σταματούσαν με διάφορους τρόπους τα οχήματα, είτε στήνοντας εμπόδια στο δρόμο, είτε προσποιούμενοι καυγά, είτε προσεγγίζοντας την πόρτα του οδηγού, προφασιζόμενοι ότι θέλουν να ρωτήσουν κάτι ή για να ζητήσουν αναπτήρα για να ανάψουν τσιγάρο.

Παράλληλα, άλλα δύο ή περισσότερα άτομα, προσέγγιζαν από την πίσω πλευρά τα οχήματα, άνοιγαν τις πόρτες, αιφνιδίαζαν τους οδηγούς και με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή και έγγραφα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προκαλούσαν και φθορές στα οχήματα.
Σημειώνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν παθόντες οδηγοί, αποβιβάστηκαν από τα οχήματα τους, προκειμένου να καταδιώξουν τους δράστες, δέχονταν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα, από ομάδες που εφορμούσαν εναντίον τους από τον καταυλισμό Ρομά. Σε κάποιες περιπτώσεις απειλούσαν τα θύματα με καραμπίνες και πιστόλια.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι τα μέλη της σπείρας, με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν σε καθημερινή βάση, από τρεις έως δέκα ληστείες και κλοπές, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των ληστειών και κλοπών που έχουν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου, μέχρι σήμερα, ξεπερνάει τις 100.

Έως στιγμής έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 30 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε βάρος διερχομένων οδηγών, ενώ οι περισσότερες προκύπτει ότι είχαν διαπραχθεί το τελευταίο τρίμηνο (Μάρτιο έως και Μάιο).

Η έρευνα της ΕΛΑΣ συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας, καθώς και για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής δράσης τους.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ