Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2013 15:09
Δήμος Αχαρνών

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Για να αποφεύγουν την ανίχνευση των κλοπιμαίων από τα αντικλεπτικά συστήματα των καταστημάτων χρησιμοποιούσαν παλτό και τσάντα με ειδική επένδυση από φύλλα αλουμινίου

Συνελήφθησαν στις 29-11-2013 το απόγευμα στη Μεταμόρφωση, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 28χρονος υπήκοος Αιγύπτου και μία 43χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από υπεύθυνους καταστήματος πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών να αφαιρούν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Μεταμόρφωσης, οι συλληφθέντες μετέβαιναν σε διάφορα καταστήματα και αφαιρούσαν προϊόντα, τα οποία για να μην ανιχνεύονται από τα αντικλεπτικά συστήματα κατά την έξοδό τους, τα τοποθετούσαν σε παλτό που φορούσαν και το είχαν διαμορφώσει κατάλληλα, επενδύοντας το εσωτερικό του με φύλλο αλουμινίου ή σε τσάντα που το εσωτερικό της ήταν επενδυμένο με φύλλο αλουμινίου.
 

Σε έρευνα που έγινε στο όχημά τους και στην κατοικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος καινούριων εμπορευμάτων επώνυμων εταιρειών, των οποίων η εμπορική αξία ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ περίπου.
 

Όπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει άλλες δύο (2) κλοπές σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών στη Μεταμόρφωση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθόσον εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες με την ανωτέρω μέθοδο, έχουν αφαιρέσει από τριάντα (30) και πλέον καταστήματα διάφορα προϊόντα όπως, ενδύματα, πορτοφόλια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, και άλλα.
 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


 

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ