Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2013 13:30

ΝΕΟ «ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΕ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Στα μέσα του 2014 οι αποφάσεις για νέα στήριξη

Επιμένει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, B. Σόιμπλε στην άρνησή του για την εφαρμογής ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από τις άλλες χώρες για να βγει από την κρίση.


Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι οι άλλες χώρες της κρίσης και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μέχρι να σταθεί στις δικά της πόδια. 

Με αυτό το δεδομένο είπαμε κατά την έγκριση του τρέχοντος προγράμματος και το επαναλάβαμε πριν από τις εκλογές ότι στα μέσα του 2014 θα δούμε εάν θα πρέπει να στηρίξουμε εκ νέου την Ελλάδα, μετά την εκπνοή του παρόντος προγράμματος, στο τέλος του 2014. 

Εφόσον έχει εκτελέσει τις υποχρεώσεις της. Πρόκειται για ένα πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που έχουμε δώσει στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος. Και δεν θα πρόκειται για κούρεμα του χρέους. Κάναμε ένα κούρεμα στα τέλη του 2011 αρχές 2012 και αυτό φτάνει», απαντά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ