Τρίτη, 20 Αύγουστος 2013 12:39

«ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ ΦΕΤΟΣ»

Μέχρι 30 Αυγούστου όλες οι δηλώσεις, λέει ο γγ Δημοσίων Εσόδων

«Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία στο θέμα της φοροδιαφυγής» επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 


Ο κ. Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στο «φορτωμένο» επόμενο χρονικό διάστημα των περισσοτέρων πολιτών επισημαίνοντας όμως ότι «η κύρια επιβάρυνση φέτος είναι ο φόρος ακινήτων σε σχέση με την επιβάρυνση που έχουν τα εκκαθαριστικά. Εκεί τα προβλήματα είναι μειωμένα».

Μίλησε όμως και για εκείνους που δεν έχουν μέχρι σήμερα υποβάλλει τις φορολογικές τους δηλώσεις, σημειώνοντας: «Πιστεύουμε ότι μέχρι 30 Αυγούστου θα είναι αρκετός ο χρόνος για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων». Ξεκαθάρισε όμως ότι στη συνέχεια θα υπάρξει πρόστιμο. Και είπε: «Μετά τις 30 Αυγούστου θα υπάρχει πρόστιμο. Να το ξέρει αυτό ο κόσμος. Μένουν κάτι λιγότερο από 900.000 δηλώσεις».

Υποστήριξε πάντως ότι θα επιστρέφονται αρκετά χρήματα στους πολίτες που έχουν δικαίωμα επιστροφής αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι επιστροφές είναι καλύτερες φέτος και είναι περισσότερες από πέρυσι. Πέρυσι είχαμε περίπου 500.000 επιστροφές».
 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ