Δευτέρα, 22 Δεκέμβριος 2014 12:12

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΗΡΥΞΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ! ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ!

Να απομακρυνθούν τα διόδια από τα όρια της Περιφερειακής Αττικής και ριζική αναθεώρηση των σχετικών συμβάσεων ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Επίσης ζητεί να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά αιρετών και όσων διώκονται με το αστικό και ποινικό δίκαιο, ενώ αποφάσισε τη δημιουργία Παναττικής Επιτροπής Αγώνα.

Η Περιφερειακή Αρχή εισηγήθηκε αρνητικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη και τάχθηκε κατά της δημιουργίας νέων διοδίων και πλευρικών σταθμών στην Βαρυμπόμπη και τον Αγ. Στέφανο.

Αντίθετος στη δημιουργία νέων σταθμών στο δρόμο προς τον Ωρωπό τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος σημείωσε ότι με τα νέα διόδια που σχεδιάζονται, οι σταθμοί προς και από τον Ωρωπό θα φθάσουν τους οκτώ. Ο ίδιος καταλόγισε αδράνεια των κυβερνώντων στο αίτημα των κατοίκων και πρότεινε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας, του υπουργείου Μεταφορών και των κατοίκων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε ψήφισμα στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου στον αγώνα για κατάργηση των διοδίων στην Αττική. Τάχθηκε κατά της δημιουργίας πλευρικών διοδίων στον Αγ. Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη, ζήτησε κατάργηση όλων των διοδίων και των συμβάσεων παραχώρησης, καθώς και τερματισμό όλων των σχετικών ποινικών και οικονομικών διώξεων.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ